Lampaanulkofilettä
ja Marsalakastiketta
8-12 henk
2kg lampaan ulkofileitä
Marinadi:
0,2 dl kylmää kahvia timjamia
2 rkl balsamicoa
1/2 punasipuli
pippuria ja oliiviöljyä
Jos on kiire niin jätä lampaat marinoitumaan huoneen lämpöön!
Lampaat kestää n. 3 päivää jääkaapissa
jos ovat marinadissa.
Kastike:
3 pilkottu porkkana
1 pilkottu punasipuli rosmariinia
5 dl lihalientä tai fondia oliiviöljyä
1 prk tomaattimurskaa
2 tl sokeria tai hunajaa
2 dl punaviiniä
1/2 dl marsalaa
suolaa ja pippuria
Freesaa kaikki vihannekset öljyssä niin että he ottavat
väriä. Kaada päälle punaviini, sitten tomaattimurska
ja lopuksi lihaliemi. Laita sitten timjami joukkoon. Anna kiehua hiljalleen
n.20 min. Siivilöi kastike ja suurusta jos on tarpeen. Ota liha pois
marinadista ja kuivaa se paperiin. Paista voi-öljy seoksessa. Muista
suolata paiston jälkeen. Anna lihan levätä n. 10 min. Folion
alla.
|