Lampaanulkofilettä ja Marsalakastiketta


8-12 henk
2kg lampaan ulkofileitä
Marinadi:
0,2 dl kylmää kahvia timjamia
2 rkl balsamicoa
1/2 punasipuli
pippuria ja oliiviöljyä


Jos on kiire niin jätä lampaat marinoitumaan huoneen lämpöön! Lampaat kestää n. 3 päivää jääkaapissa jos ovat marinadissa.


Kastike:
3 pilkottu porkkana
1 pilkottu punasipuli rosmariinia
5 dl lihalientä tai fondia oliiviöljyä
1 prk tomaattimurskaa
2 tl sokeria tai hunajaa
2 dl punaviiniä
1/2 dl marsalaa
suolaa ja pippuria


Freesaa kaikki vihannekset öljyssä niin että he ottavat väriä. Kaada päälle punaviini, sitten tomaattimurska ja lopuksi lihaliemi. Laita sitten timjami joukkoon. Anna kiehua hiljalleen n.20 min. Siivilöi kastike ja suurusta jos on tarpeen. Ota liha pois marinadista ja kuivaa se paperiin. Paista voi-öljy seoksessa. Muista suolata paiston jälkeen. Anna lihan levätä n. 10 min. Folion alla.