|
|
Creme
Anglaise
6 kpl keltuaista
75 g sokeria
4 dl kermaa
1 dl maitoa
2 kpl vaniljatankoa
1. Vatkaa keltuaiset ja n. 3/4 sokerista vaahdoksi. 2. Laita kerma ja
maito kiehumaan samaan kattilaan ja joukkoon halkaistut vaniljatangot,
sekä loput sokerista. 3. Kun neste on kiehunut hetken, anna jäähtyä
vähän ja kaada se keltuaisvaahdon joukkoon muista vatkaa koko
ajan. 4. Laita seos sitten taas hiljaiselle tulelle kypsymään,
muista hämmentää kokoajan. Seos ei saa missään
vaiheessa kiehua! 5. Kun seos on saanut hyvän koostumuksen se on
melkein valmis. 6. Kaada se nyt siivilän läpi kylmään
astiaan ja sekoita muutama ripeä kierros, niin että se lakkaa
kypsymistä.
|
|
|