Calvados omenat &
Creme Anglaisen
8 henk.
8 kpl omenaa
1/2 dl sokeria
50 g voita
kanelijauhetta
1.
Pese omenat (jos omenat ovat ulkomaalaisia niin kuori), puolita, poista
siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.
2. Sulata voi ja sokeri pannussa miedolla lämmöllä. Lisää
omenalohkot ja anna karamelisoitua.
3. Anna kypsyä hiljalleen.
5. Kun omenat ovat karamelisoituneet, laita pannu n. 200 asteiseen uuniin.
Anna paistua n. 10 min.
6. Ota pannu pois uunista ja tarjoile lämpösinä.
Creme Anglaise
6
kpl keltuaista
1,5 dl sokeria
5 dl kermaa
2 dl maitoa
1 1/2 kpl vaniljatankoa
1. Vatkaa keltuaiset
ja n. 3/4 sokerista vaahdoksi.
2. Laita kerma ja maito kiehumaan samaan kattilaan lisää joukkoon
halkaistut vaniljatangot sekä loput sokerista.
3. Kun neste on kiehunut hetken, anna jäähtyä vähän
ja kaada se keltuaisvaahdon joukkoon muista koko ajan vatkata.
4. Laita seos takaisin hiljaiselle tulelle kypsymään. Muista
hämmentää kokoajan. Seos ei saa missään vaiheessa
kiehua!
5. Kun seos on saanut hyvän koostumuksen, kaada se siivilän
läpi kylmään astiaan ja sekoita muutaman kerran ripeästi,
niin kypsyminen pysähtyy.
7. NAUTI!
|