Calvados omenat & Creme Anglaisen

8 henk.
8 kpl omenaa
1/2 dl sokeria
50 g voita
kanelijauhetta

1. Pese omenat (jos omenat ovat ulkomaalaisia niin kuori), puolita, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.
2. Sulata voi ja sokeri pannussa miedolla lämmöllä. Lisää
omenalohkot ja anna karamelisoitua.
3. Anna kypsyä hiljalleen.
5. Kun omenat ovat karamelisoituneet, laita pannu n. 200 asteiseen uuniin. Anna paistua n. 10 min.
6. Ota pannu pois uunista ja tarjoile lämpösinä.


Creme Anglaise

6 kpl keltuaista
1,5 dl sokeria
5 dl kermaa
2 dl maitoa
1 1/2 kpl vaniljatankoa

1. Vatkaa keltuaiset ja n. 3/4 sokerista vaahdoksi.
2. Laita kerma ja maito kiehumaan samaan kattilaan lisää joukkoon halkaistut vaniljatangot sekä loput sokerista.
3. Kun neste on kiehunut hetken, anna jäähtyä vähän ja kaada se keltuaisvaahdon joukkoon muista koko ajan vatkata.
4. Laita seos takaisin hiljaiselle tulelle kypsymään. Muista hämmentää kokoajan. Seos ei saa missään vaiheessa kiehua!
5. Kun seos on saanut hyvän koostumuksen, kaada se siivilän läpi kylmään astiaan ja sekoita muutaman kerran ripeästi, niin kypsyminen pysähtyy.
7. NAUTI!